De Anne Frank Stichting is een onafhankelijke organisatie die de plek beheert waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef. De Stichting brengt haar levensverhaal wereldwijd onder de aandacht ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie.
De afdeling Educatieve Projecten draagt bij aan bovenstaande missie door het overdragen van kennis, kunde en tools aan mensen die door hun beroep of maatschappelijke status het gedrag en gedachtegoed van jongeren kunnen beïnvloeden. Dat zijn onder meer docenten (al dan niet in opleiding), sporttrainers, politie en jonge peer educators. Daarvoor ontwikkelt de afdeling educatieve materialen, workshops en trainingen over het leven van Anne Frank en de geschiedenis van haar tijd, over beeldvorming, vooroordelen, antisemitisme en andere vormen van discriminatie voor een (inter-)nationaal publiek. Ook ontwikkelt de afdeling programma’s voor schoolkassen die het Anne Frank Huis bezoeken. De afdeling bestaat uit een enthousiast team van ca. 30 medewerkers.
“Bij de Anne Frank Stichting krijg ik veel ruimte om eigen ideeën in te brengen, geen enkele dag is hetzelfde en ik kan creatief bezig zijn!” – Femke van Elk de Koning -Trainer en lesmateriaal ontwikkelaar
De afdeling bestaat uit een enthousiast team van ca 33 medewerkers.
Wij zijnr direct op zoek naar een:
Specialist en projectleider Educatie
voor de ontwikkeling van nieuwe educatieve programma’s voor schoolklassen in het Anne Frank Huis (M/V/X)
24 uur per week
FUNCTIE-INHOUD:
Als ’Specialist en Projectleider’ werk je inhoudelijk en administratief leidend mee aan de ontwikkeling van nieuwe educatieve programma’s voor schoolklassen in het Anne Frank Huis’. Dit gebeurd in een internationale organisatie, waarbij veel van de schoolklassen ook uit het buitenland komen.
We willen met onze programma’s voor schoolkassen beter aansluiten bij de doelstelling van onze missie en onze strategische doelstelling (zie onze website) De voornaamste doelstelling hierbij is het voeren van een activerend gesprek met leerlingen/studenten over de relevantie van het levensverhaal van Anne Frank en de geschiedenis van haar tijd voor hedendaagse uitdagingen m.b.t. antisemitisme, discriminatie en de democratische rechtsstaat. Deze gesprekken moeten aansluiten bij de leeftijd van de doelgroep: leerlingen uit het po zullen op een andere (gepaste) manier bij het programma betrokken worden dan b.v. leerlingen uit het vo of studenten van het mbo.
Je begeleidt museumdocenten in een veranderingsproces, waarbij naast het leren over de Holocaust ruimte komt voor gesprekken over wat we leren van de Holocaust. Je ziet de uitdagingen waar museumdocenten voor staan en kan daarop inspelen.
Je stuurt hierbij ervaren collega’s uit verschillende afdelingen van de Anne Frank Stichting projectmatig aan, waaronder een senior educator en het hoofd Groepsontvangsten.
We zijn op zoek naar een collega voor een tijdelijke aanstelling van een jaar.
Je valt onder het afdelingshoofd Educatieve projecten en rapporteert aan minstens één projectleider.
"Het mooiste vind ik het als er tussen de deelnemers een dialoog ontstaat over gevoelige onderwerpen als discriminatie" – Wies Dinsbach – Projectleider en trainer
PROFIEL:
Je bent een ervaren educator met minimaal 3 jaar werkervaring en kan zelfstandig werken binnen toegewezen budgetten.
Je beschikt over uitstekende pedagogische en didactische vaardigheden. Communicatievaardigheden gebaseerd op Deep Democracy en geweldloos communiceren zijn een pre.
Je hebt ervaring met het ontwikkelen van een educatief aanbod voor diverse doelgroepen.
Je hebt erg goede kennis over de thema’s vooroordelen, antisemitisme en andere vormen van discriminatie in heden en verleden. Je hebt goede kennis van het levensverhaal van Anne Frank en de geschiedenis van de Holocaust.
Je bent initiatiefrijk en opereert zelfstandig. Je kan een project op de rails zetten, werkt resultaatgericht en je kunt uitstekend plannen en organiseren.
Je kan inhoudelijk deskundigen (pedagogen, historici, museumdocenten) projectmatig aansturen.
Je kan collega’s met verschillende ervaringen en belangen bij elkaar brengen.
Je hebt tenminste HBO werk- en denkniveau, en hebt bewezen succesvol trainingen, workshops en seminars te kunnen organiseren en geven.
AANBOD:
Je krijgt een contrect voor de duur van één jaar. Je werkweek bestaat uit 24 uur per week en je bouwt hierdoor per week 1,2 uur roostervrij verlof op.
De functie is onder de titel Medewerker Educatie C ingeschaald in groep 9, minimaal bruto € 3.993,00 en maximaal bruto € 5.704,00 en op basis van een 38-urige werkweek. Inschaling is conform de Arbeidsvoorwaardenregeling.
INFORMATIE:
De AFS zet deze vacature extern uit. Voor informatie kan je contact opnemen met Norbert Hinterleitner, Hoofd Educatieve Projecten: n.hinterleitner@annefrank.nl.
REACTIES:
Interesse? Solliciteer nu via de sollicitatiebutton!
Graag ontvangen wij je schriftelijke motivatie met cv zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk zondag, 16 februari.
De sollicitatiegesprekken vinden op 24 of 25 februari plaats.